PPE
...

2020-01-03

5 Tips om je redelijk snel weer te ‘herpakken’ tijdens een crisissituatie

5 TIPS OM JE REDELIJK SNEL WEER TE ‘HERPAKKEN’ TIJDENS EEN CRISISSITUATIE

1. Ga even zitten en let op je ademhaling. Ademhalen doe je in het hier en nu, dus dat haalt je al uit je hoofd. Adem rustig in 2 tellen in, adem nog rustiger in 4 tellen uit. Hierdoor wordt je hartslag zelfs lager en vertraagt als het ware alles even in je lichaam. Weet dat je alles aan kunt wat er op je pad komt. Het universum geeft je wat je aan kunt en als dat even lijkt alsof dat niet zo is, weet dan dat je sterker bent dan je zelf aanneemt. Hoe sterk je bent, weet je pas wanneer sterk zijn de enige optie is. Vertrouw op de situatie en vooral: vertrouw op jezelf!

2. Bedenk heel even wat er gedaan moet worden op dit moment in je leven. Wat heeft de hoogste prioriteit? Maak desnoods even een lijstje op papier. Wat heeft op dit moment de prioriteit? Doe dan vervolgens wat je er aan kunt doen in de situatie waarin je bent en laat het verder los. Je hebt immers alles gedaan wat je kunt. Ga dan naar prioriteit nummer 2 op je lijstje enz. 

3. Wanneer je dan iets op je lijstje tegenkomt waar je nu op dit moment niets, maar dan ook helemaal niets aan kunt doen, geef het even uit handen. Ik gaf het altijd aan mijn overleden moeder en vroeg of ze het me terug wilde geven als ik het beter aan kon. Dat gaf me meteen wat meer lucht omdat het voelde alsof het echt even weggenomen werd. Alsof het van mijn schouders genomen werd. Ik doe dit al bijna 30 jaar omdat het nog steeds werkt!

4. Wanneer je iets losgelaten hebt, laat het dan ook helemaal los. Het heeft geen zin om er over te blijven malen. Je brein kan op zo’n hoge snelheid nadenken dat je het binnen enkele minuten weer helemaal in beeld hebt wanneer je het weer echt nodig hebt. Als er een probleem is wat je fysiek pas de volgende dag aan kunt pakken, heeft het geen tijd om je al die uren er voor helemaal gek te maken. Het brengt je nergens maar draint alle energie uit je en die heb je net hard nodig.

5. Ga vervolgens even iets doen voor jezelf, al is het maar 5 minuutjes. Iets waar je vrolijk van wordt, iets wat je energie geeft in plaats van energie kost. Dat zorgt er dan weer voor dat je net even anders tegen de problemen op je pad aan kijkt. Als je jezelf even op de eerste plaats zet, krijg je meer energie. Wanneer je dat niet doet, blijft er op een gegeven moment niets meer over om te geven. Daar help je dan vervolgens niemand mee… dus doe iets wat je even alles om je heen laat vergeten, ga een blokje om, luister naar muziek die je op dat moment het meest aanspreekt, mediteer een paar minuten, teken, schrijf, fiets, of wat het is dat jou even ‘optilt’. Laat je meevoeren in die hogere energie…

Admin - 15:13:09 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.


BLOG


 
Kaart
Opbellen
Info